FarmUp lanseras

2020-07-06

Gotländska bolaget Rosenkvarn släpper appen FarmUp - ett nytt sätt att handla närproducerad mat direkt från lokala producenter. Tjänsten erbjuds till en början exklusivt på Gotland, där man kan handla allt från gräsbeteskött och grönsaker till närproducerade chips.

Det kommer nu äntligen vara enkelt att handla från och stödja gotländska producenter. Intresset för att handla närproducerat har aldrig varit större. I spåren av Coronakrisen har det svenska folket efterfrågat möjligheten att snabbt och lätt kunna handla direkt från producenter nära sig. Appen FarmUp har tagits fram för att tillgodose behovet.

Med FarmUp gör vi det lätt att upptäcka och smaka på allt det fantastiska Gotland har att erbjuda. Vi jobbar med några av de bästa gotländska producenterna som verkligen brinner för sina produkter. Vi är otroligt stolta över att få samarbeta med så passionerade och drivna producenter som verkligen bemästrat sitt hantverk.

Vi tror att framtiden för mat är närproducerad. I en stressig vardag krävs det snabba och smidiga lösningar för att man ska kunna fatta mer miljövänliga beslut. Att handla med FarmUp är en upplevelse!  Du får träffa personen bakom din mat och höra hur den tycker att den bäst tillagas - det tycker vi är fantastiskt! 

- Michael Degirmen, VD Rosenkvarn

Ett urval av de producenter som idag är anslutna till FarmUp:

  • Rommunds fårgård - Lamm och nötkött från örtrika marker
  • Överstekvarn - Chiliprodukter, sylt och dressingar
  • Buters Eko - Ekologiska grönsaker från Eskelhem 

Om Rosenkvarn

Rosenkvarn är ett gotländskt företag med säte i Visby. Bolaget har vunnit flera utmärkelser för sitt arbete. Hösten 2019 blev bolaget utsett till en av höstens innovativa Startups av Vinnova. Idéen med FarmUp fick samma år plats på Företagarnas lista över de 103 bästa unga idéerna. Teamet består idag av 6 före detta studenter som valde att pausa studierna för att göra en insats för miljön och Gotland.

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!